عطرها در مورد ما چه می گویند و تأثیرات روانی عطرها در زندگی ما چگونه است ؟
عطرهایی با خنکی نسیم بهار یا حس دلنشین خنکی میوه مثل لیمو خیار ، شیرین مانند ابوا، سبز مانند علفزار، و عطرهای غنی دیگر با قدرت گسترش تا بی نهایت هستند، مانند عنبر و بخور، مشک، بنزوئین، که روح و حواس انسان رو جمع و به وجد میاره
بویایی ابتدایی ترین حواس پنج گانه
یک مطالعه توسط دانشگاه راکفلر در نیویورک ثابت کرده است که افراد می توانند 35٪ از آنچه را که بو می کنند، در مقایسه با 5٪ آنچه می بینند، 2٪ آنچه می شنوند و 1٪ آنچه را لمس می کنند، به خاطر بسپارند.
مطالعاتی در مورد زندگی داخل رحمی وجود دارد که رابطه مادر و نوزاد را از طریق حس بویایی نیز بالا می برد. تداوم جنین را در بین داخل و خارج رحم تضمین می کند. به محض اینکه بوی مادرش را شناخت، نوزاد تازه متولد شده به سمت سینه مادر هدایت می شود.
این دانش عمومی است که سیستم بویایی تمام مولکولهای بدبویی را که با آنها در تماس است فهرستبندی میکند و به انسان این امکان را میدهد که آنچه را که ما دوست داریم از آنچه میتواند نشان دهنده خطر باشد، تشخیص دهد. این مکانیسم ناخودآگاه به نظر می رسد اما می تواند بر ترجیحات عاطفی و رفتار روزانه ما تأثیر بگذارد.
یک جنبه بسیار جالب (که توسط تحقیقات دانشگاه Salento، Puglia مشخص شده است)، پیوند بین بویایی و تجربه احساسی است. ما می دانیم که بوها وضعیت عاطفی را تحریک می کنند. در واقع، ورودی سیستم بویایی، بر خلاف سایر سطوح حسی، فقط تا حدی به تالاموس هدایت می شود. آمیگدال و هیپوکامپ ورودی را مستقل از خود تالاموس دریافت می کنند. این باعث میشود که بوی غریزیتر و خودانگیختهتر از حواس دیگر باشد: از طریق آن، مغز ما در کسری از ثانیه، هر بو را مطابق با احساساتی که برمیانگیزد برچسبگذاری میکند. بنابراین بوها قبل از ورود به آن وضعیت عاطفی را تداعی می کنند
آگاهی حس بویایی شامل فرآیندهای یادمانی اعم از معنایی یا اپیزودیک است، به این معنی که حس بویایی ما مکان ها، افراد و احساسات ما را شناسایی و حفظ می کند. ما جوهر چیزها را می گیریم و بدون دیدن آنها را می شناسیم.
به لطف حافظه اپیزودیک می توانیم لحظات را بایگانی کنیم. از سوی دیگر با حافظه بویایی، ما یک بو یا رایحه خاص را با تمام خصوصیات فیزیکی و عاطفی آن به خاطر می سپاریم.
در واقع، در درون خودمان این مهارت وجود دارد که به وضوح یک تجربه گذشته را به یاد بیاوریم، زمانی که با بوی خاصی در تماس هستیم. این به این دلیل است که بو حسی است که بیشترین تأثیر را بر ناخودآگاه ما می گذارد. به همین دلیل است که خاطرات ناشی از بو، فوری و واضح هستند.
فرهنگ بو
جنبههایی مانند آموزش و فرهنگ میتوانند در فهرستبندی بوها تاثیر گذار باشد . کسانی که در آب و هوای گرم زندگی میکنند، بوی «قویتر» را میپذیرند، زیرا دمای بالا نتهای فرار کمتری را افزایش میدهد و سبکترین نتهایی مانند رایحههای مرکباتی را ضعیف میکند. از سوی دیگر، کسی که در آب و هوای با دمای پایین زندگی می کند، به سختی نت های پایه را درک می کند. مطالعه بسیار جالب دیگری که توسط پروفسور فونتانینی از بخش عصبشناسی و رفتار دانشگاه نیویورک انجام شده است، میگوید: “یک پایگاه داده از کلمات برای توصیف بوها وجود دارد”. (اطلس مشخصات شخصیت بو) ” یکی از تحلیل های او اهمیت ارزش لذت جویانه را به معنای این که بوها و عطرها می توانند بد یا خوب باشند هیچ تشابهی با حس بینایی ندارد، مثلاً رنگ سبز نه خوب است و نه بد، در حالی که بوی فاضلاب در مقابل بوی خوش نان تازه پخته منزجر کننده است. ارزش عاطفی دادن به بوها باعث می شود باور کنیم که به شدت به بقای خود و تاریخ گونه خود وابسته هستیم.
چه عطری بزنم؟
ما همچنین تعجب می کنیم که آیا عطرها می توانند برخی از ویژگی های شخصیتی را به ما نشان دهند. مشک وحشی می تواند مردانگی را به یاد بیاورد، نه تنها در یک مرد. یک عطر شیرین می تواند ما را به یاد جنبه های زنانه می اندازد که از رایحه “ابتدای” مادر ناشی می شود. عطر همچنین بر اعتماد به نفس و خوش بینی ما تأثیر می گذارد: رایحه درک شده احساس خوب بودن ما را افزایش می دهد که به طرز فضیلتی بر رابطه با خود و در نتیجه بر عزت نفس ما تأثیر می گذارد.
به این ترتیب بیداری بدبو بدن و ذهن را ارضا می کند. حس بویایی دارای قدرت بزرگی است که بدن و ذهن انسان را به هم می پیوندد و یک حس فیزیکی را به یک تجربه پیچیده عاطفی و روانی تبدیل می کند.
از کجا عطر اصل بخریم ؟
پیشنهاد ما به شما فروشگاه عطریوم میباشد که در زمینه فروش عطر و ادکلن اصل و ارائه قیمت مناسب و ارسال بروز جزو بهترین سایتهای فروش آنلاین عطر ادکلن در ایران میباشد .
جهت مشاوره قبل از خرید عطر میتوانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.
تلفن همراه : 09302866933 تلفن ثابت : 91035985
جهت خرید آنلاین به سایت عطریوم مراجعه نمایید.
www.atrume.com